Zsömle egészségesen? -Igen!
Zabpelyhes zsömle recept
Szeretem az egészségesebb táplálkozást, de a reggeli zabkását már untam, szerettem volna lecserélni valami pékáruval, de sajnos, mint tudjuk a pékségekben egészségesnek hangoztatott, horror árú termékek sajnos csak részben azok, ezért kellett saját magam elkészítenem valamit. Bevallom nem vagyok egy konyhatündér, sőt nem szeretek sok időt tölteni ott, ezért alkottam meg ezt a kiváló receptet ami kb 8perc meló +20-25perc sütést igényel csak.
Az állaga sürű és laktató ellentétben a bolti felfújt moslékkal.
Ezért akár egy darab is elég reggelire belőle.
Hozzávalók:
- 3 tojás (egész)
- 150g zsírszegény túró
- 300g zabpehely (aprószemű)
- 50g natúr joghurt vagy kefír
- 8g sütőpor
- 5g só (ízlés szerint)
- 50-100g víz a tészta állag eléréséhez
- (a tojások méretéől függ)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ne felejtsünk alá sütőpapírt tenni és előtte picit megszúrkálni a zsöméket!
Össz tápanyagtartalom:
- 1250kalória
- 200 g ch
- 75 g fehérje
- 25 g zsír