Tócsni -hús nélküli finomság
Egy egyszerű, de annál finomabb receptet teszteltünk, amit bárki meg tud csinálni és nagyon olcsó is.
Nagyon nehéz a gyermekeimet rávenni a zöldségfogyasztásra, de ez a recept nekik is nagyon bejött. Viszonylag gyorsan elkészíthető és rendkívül finom is és megpróbáltuk egészségesebb alapanyagokból elkészíteni!
![](https://4edea5afe8.cbaul-cdnwnd.com/5675f13918db54713f7976c96da03b54/200000089-b6587b74f1/ttt.jpg?ph=4edea5afe8)
Hozzávalók:
-100g zabpehely (apró szemű)
-80dkg burgonya és 20dkg répa (arányok variálhatóak)
-4 egész tojás
-hagyma, fokhagyma
-só, bors ízlés szerint
-kókuszzsír a sütéshez
-tejföl és füstöltsajt a tálaláshoz
Érdekesség:
A tócsni (más nevein bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, "hadi rántotta", harula, huláble, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lapsi, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, nyist, ragujla, recsege, röstiburgonya, rösztike, taccs, tócsi, toksa) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi étel.